Generali MyPlan klasszikus nyugdíjbiztosítás

A jövő kiszámítható


neked AJÁNLJUK A GENERALI MYPLAN NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST, HA:


 • még legalább 10 éved van hátra a nyugdíjig, és szeretnéd időben elkezdeni a takarékoskodást,
 • kiegyensúlyozott, nyugodt öregkorra vágysz, és ösztönzésre van szükséged a rendszeres megtakarításhoz,
 • inkább kockázatkerülő vagy, és nem szeretnél megtakarításaid rendszeres befektetésével foglalkozni,
 • a gondtalan nyugdíjas évekre történő takarékoskodás mellett egy nem várt esemény, tragédia esetén is gondoskodni szeretnél saját vagy családod anyagi biztonságáról!

NEKED IS SZÜKSÉGED LEHET AZ ÖNGONDOSKODÁSRA

A magyar társadalom fokozatosan elöregszik, ami komoly kihívások elé állítja a nyugdíjrendszert, így valószínűleg neked is szükséged lesz öngondoskodásra. A Generali MyPlan nyugdíjbiztosítással anyagi alapokat teremthetsz a gondtalan nyugdíjas évekhez. Kérj visszahívást, és munkatársunk segít!

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSedeT, KOLLÉGÁNK HAMAROSAN FELHÍV, ÉS MINDEN KÉRDÉSedRE VÁLASZOL.

20%-OS ADÓJÓVÁÍRÁS

Adód egy részéből gyarapítsd nyugdíjcélú megtakarításásodat! Használd ki az adójóváírás lehetőségét!

Nyugdíjcélú megtakarításodat 20%-os adójóváírással (max. évi 130 000 Ft-tal) növelheted, méghozzá nemcsak a befizetett rendszeres díjak, hanem a rendkívüli díjak után is.


melyek a főbb előnyei?

•  Segítségével anyagi alapokat teremthetsz nyugdíjas éveidre.
•  A rendszeres és a rendkívüli befizetés után is igényelhetsz 20% adójóváírást, évente max. 130 000 Ft-ig. 
•  Céljaidhoz további segítséget nyújtunk a Generali MyPlan Hűségjóváírással.
•  Egy szerződés keretén belül megtakarítási lehetőséget és biztosítási védelmet is nyújtunk, melyet kiegészítő biztosításokkal tovább növelhetsz.
•  Kiegészítheted kockázati életbiztosítással, valamint 39%-ot illetve 69%-ot meghaladó mértékű egészségkárosodásra vonatkozó biztosítással.

milyen esetekben férhetsz hozzá megtakarításához?

•  Ha biztosítottként eléred a biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatárt vagy
•  Nyugdíjjogosultság megszerzésekor vagy 
•  39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén vagy
•  A biztosított halála esetén (halál esetére egy vagy több kedvezményezettet is megjelölhetsz, ezzel kikerülve az örökléssel kapcsolatos procedúrákat)

miért javasoljuk?

•  A szerződéskötéskor meghatározhatod, mekkora összeget szeretnél megtakarítani.
•  A megtakarítás értékállóságának megőrzése érdekében a biztosítási díj automatikusan 3%-kal növekszik.
•  Rendkívüli befizetésekkel növelheted a nyugdíjas évekre szánt megtakarításodat.
•  A nyugdíjbiztosítást az állam az adójóváírás lehetőségével támogatja. Ennek összegét is rendkívüli befizetésként tartjuk nyilván szerződéseden. 

KEZDd IDŐBEN A MEGTAKARÍTÁST!

Minél hamarabb kezded el gyarapítani nyugdíj célú megtakarításodat, annál magasabb összeg fog rendelkezésedre állni, hogy közelebb kerülhess a gondtalan nyugdíjas éveidhez.
 
 
Tartam  Első havi díj
 20 000 Ft 25 000 Ft  30 000 Ft
 10 év  3 313 942 Ft 4 312 708 Ft 5 175 252 Ft
 20 év 8 709 942 Ft 11 118 526 Ft 13 342 235 Ft
 30 év 17 342 768 Ft 21 980 300 Ft 26 207 060 Ft
 40 év 30 669 738 Ft 38 417 493 Ft 45 576 164 Ft

A fenti táblázat a lejáratkor (a biztosított 65 éves korában) elérhető szolgáltatási összegeket mutatja eltérő havi díjak esetén, évenkénti 3%-os díjnöveléssel, 3%-os feltételezett éves hozammal és havi fizetési ütemmel számolva, mely tartalmazza az adójóváírást és a hűségjóváírást is. A szolgáltatási összegek a fenti feltételezésekkel teljesülnek, ezekre a biztosító garanciát nem vállal.

 

teljesköltség-mutató Ny* (TKMny*)

 
 
 10 év 15 év 20 év
 2,86% 2,47% 2,18%

Jelen termék sajátosságai miatt a fentiekben ismertetett TKMNy számítási eljárástól a következő módon tértünk el:
– 3%-os éves díjnövelést vettünk figyelembe.
 
 
Évának még 20 éve van a nyugdíjig, de attól tart, hogy megtakarítás nélkül jövőbeni nyugdíja  önmagában nem lesz elég az általa elképzelt életszínvonal fenntartására. Emellett családjáról is szeretne gondoskodni, ha esetleg vele valami történne. Generali MyPlan nyugdíjbiztosítással nyugodtabban tekinthet a jövőbe, hiszen havi 20 000 forintos befizetéssel kezdve, 20 év alatt akár 8 709 995 Ft-ot gyűjthet össze úgy, hogy ha vele tragédia történne, családja a biztosítási védelemnek köszönhetően azonnal pénzhez jutna.

A Generali Biztosító Zrt. tevékenysége során figyelmet fordít a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás alapvető elvárásaira. Ennek megfelelően a biztosító:

 • azonosítja, értékeli és kezeli környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket, amelyek kockázatokat és lehetőségeket jelenthetnek az üzleti célok elérése érdekében;
 • azonosítja, értékeli és kezeli a negatív és pozitív hatásokat, amelyeket az üzleti döntések és tevékenységek által merülnek fel, és amelyek hatással vannak a külső környezetre.

A felmerülő fenntarthatósági kockázatok nem minősülnek relevánsak, mivel a Generali vállalatcsoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és Fenntarthatósági (ESG) politikája biztosítja ezen kockázatok megfelelő kezelését.

További részletes információ az oldal alján a letölthető dokumentumok között megtalálható „Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató” című dokumentumban, illetve a Generali Biztosító Zrt. Fenntarthatósági (ESG) politikájában található.
FONTOS KÉRDÉSEK


Ha a díjfizetés folyamatos, a hűségidőszakot követően hűségjóváírásban részesül. Ez a 10. biztosítási év után történik, mértéke a biztosítási szerződés kezdeti díjától függ. A hűségjóváírás alapja az első 10 év díjainak átlaga.


 Díjsávok (Ft) Hűségjóváírás mértéke
180 000 - 239 999 50%
240 000 - 299 999 100%
300 000 - 150%
teljesköltség-mutató (TKMNy) 10 év 15 év 20 év
2,53 % 2,31%  2,07%

Az olyan életbiztosításokat, melyeket fix futamidőre köthetők, és már megkötés pillanatában rögzítésre kerül a nyugdíjcélú öngondoskodás, és megfelel a Szja törvény előírásainak,  nyugdíjbiztosításnak hívjuk.
Egy nyugdíjbiztosítás segít megalapozni a gondtalan nyugdíjas éveket, megtakarításait pedig adójóváírás formában évente maximum 130 000 Ft értékben tovább gyarapíthatja. Sőt, a kapcsolódó élet-, baleset-, egészségbiztosítási védelmet igényeid szerint alakíthatod. Nyugdíjkalkulátorunk segítésével születési éved és a jelenlegi bruttó jövedelmed alapján kiszámolhatoda, hogy hozzávetőlegesen milyen összegű állami nyugdíjra számíthatsz.
A megtakarítási életbiztosítás lejárati dátuma a kötéskor érvényes nyugdíjkorhatár elérése. 

A nyugdíjbiztosítás az alábbi események közül arra fizet, amelyik elsőnek következik be, és a biztosító arról tudomást szerez:
 • a biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor vagy 
 • a tényleges nyugdíjba vonulás esetén vagy 
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás megállapítása esetén, vagy
 • a biztosított lejárati idő előtti elhalálozása esetén.

Lehetőséged van  


A legfontosabb különbség az, hogy a befektetési egységekhez kötött biztosítások esetén (unit-linked) te állítod össze az ún. befektetési portfóliót, azaz te választod ki, hogy  megtakarításod milyen eszközalapokba kerüljön. Az eszközalapok alakulásának, hozamának függvényében az életbiztosítás időtartama alatt tetszőlegesen átcsoportosíthatod, átválthatod befektetési egységeit egyik eszközalapból a másikba. Ez azonban azt is jelenti, hogy a befektetési kockázatot is te viseled.

A klasszikus (hagyományos) nyugdíjbiztosításnál - a Bit. (2014. évi LXXXVIII. törvény a biztosítási tevékenységről) rendelkezéseit figyelembe véve - a biztosító határozza meg a befektetési politikát. Ez utóbbi ugyan kiszámíthatóbb, de ennek az az ára, hogy alacsonyabb hozam várható hosszú távon. 

Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudod a rendszeres díj fizetését – ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nyugdíjba vonulásodig le tudsz mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásáodig nem veszel ki pénzt a biztosításból.
A szerződéskötési nyugdíjkorhatár a szerződés időpontjában érvényes öregségi nyugdíjkorhatárt jelenti. Ez jelenleg 65 év – tehát ezt a lejáratkori időpontot egy későbbi, esetleges nyugdíjkorhatár-emelés sem változtatja meg. 

A tényleges nyugdíjba vonulás dátuma ettől eltérhet, bizonyos körülményektől függően a 65. életéve betöltése előtt vagy után is nyugdíjba mehetsz. 

Az biztos, hogy a 65. életév elérésekor (hacsak nem következik be más esemény, ami kifizetéssel jár, vagy a biztosítási szerződés ezen időpontot megelőzően egyéb ok miatt nem szűnik meg) a nyugdíjbiztosításban megtakarított összeg kifizetésre kerül.

Jelenleg az öregségi nyugdíjkorhatár 65 év.


Bármely 18-60 éves kor közötti személy köthet nyugdíjbiztosítást. A nyugdíjbiztosításhoz kapcsolódó adójóváírásra csak az a szerződő jogosult, aki az adott adóévben fizet összevonandó jövedelmet terhelő SZJA-t.
Az adójóváírás a nyugdíjbiztosítás szerződőjének az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Ön, mint szerződő által az adóévben befizetett díj (ideértve az eseti/rendkívüli díjat is, kivéve a kiegészítő biztosítások díját) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehet nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adója ezt lehetővé teszi.

Ha önkéntes kölcsönös biztosító pénztári és/vagy nyugdíj-előtakarékossági befizetéseid alapján is rendelkezel adó kiutalásáról, akkor a kiutalandó adó összeg együttesen sem haladhatja meg az adóévben a 280 000 forintot. 

A nyugdíjbiztosítása alapján jóváírandó összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosítónk jóváírja a Generali nyugdíjbiztosítási szerződéseden.
A kedvezmény – az önkéntes pénztárakhoz hasonlóan – az adóról való rendelkezés lehetőségét jelenti. Az általad az adóévben befizetett díj (ideértve az eseti/rendkívüli díjat is, kivéve a kiegészítő biztosítások díja) 20 %-áról, de legfeljebb 130 000 Ft-ról tehetsz nyilatkozatot, feltéve, hogy megfizetett adód ezt lehetővé teszi. (Ha a nyugdíjbiztosítás mellett nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) és/vagy önkéntes pénztárak esetében is rendelkezhetsz adójáról, akkor együtt legfeljebb 280 000 Ft-ot igényelhetsz vissza.) A megjelölt összeget az adóévet követő évben az adóhatóság a biztosító számlájára utalja, majd a biztosító jóváírja az nyugdíjbiztosítási szerződéseden.
Az adóhatóság által kiutalt teljes összeget 20%-kal növelten vissza kell fizetned:
 • Ha a nyugdíjbiztosítás nem a feltételekben megjelölt szolgáltatással szűnik meg (ide értve a részvisszavásárlást, akkor is, ha az eseti/rendkívüli díjból történik).
 • Ha a biztosítási szerződést úgy módosítják, hogy a továbbiakban már nem minősül nyugdíjbiztosításnak.
A visszafizetési kötelezettség téged terhel, de ezt a biztosítónak kell az Önt megillető összegből levonni, vagy ha ez valami miatt nem lehetséges, azt az adóhatóság részére neked kell megfizetned. Akkor javasoljuk megkötni a nyugdíjbiztosítást, ha hosszú távon vállalni tudod a rendszeres díj fizetését, illetve nyugdíjba vonulásodig le tudsz mondani a biztosításba befizetett összegekről, és nyugdíjba vonulásodig nem veszel ki belőle pénzt.

A KID dokumentum alkalmazását egy európai uniós rendelet teszi kötelezővé a megtakarítási életbiztosítási termékre. A dokumentum segítséget nyújt az adott termékkel kapcsolatos tájékozódáshoz, az egységes szerkezet pedig lehetőséget ad arra is, hogy a különböző megtakarítási termékek összehasonlíthatóak legyenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KID egy szerződéskötés előtti tájékoztató dokumentum és nem a konkrét szerződést mutatja be. A bemutatás minta-jellege teszi lehetővé a különböző termékek összehasonlítását, ugyanakkor a konkrét szerződés több vonatkozásban is eltérhet ettől a mintától. 

Ismerje meg a MABISZ által készített összeállítást a KID dokumentum kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekről! 
 

fontos információ

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt felhívjuk figyelmedet, hogy a hatályos Élet-, baleset- és egészségbiztosítási feltételeink szerint Társaságunk kockázatviselése nem terjed ki – egyebek mellett - azokra az eseményekre, amelyek oka közvetlenül vagy közvetve, egészben vagy részben háború vagy harci cselekmény.

letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás Kiemelt információkat tartalmazó dokumentum

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás különös feltételei

Generai MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosításhoz kiegészítő biztosítások különös feltételei

Generali MyPlan (UG22) klasszikus nyugdíjbiztosítás Termékbemutató

Klasszikus életbiztosítások általános szerződési feltételei (EÁSZF18)

Fenntarthatósággal kapcsolatos tájékoztató a Generali MyPlan rendszeres díjas nyugdíjbiztosításhoz

Múltbeli teljesítményre vonatkozó információk a Generali MyPlan klasszikus nyugdíjbiztosításhoz (UG22)